Hilde Veronika Høie

HILDE VERONIKA HØIE

 

Hilde har en bred bakgrund inom både film, teater och musik. Hon är utbildat från the European Film College, har en BA i musikvetenskap från Köpenhamns Universitet, har gått Linjen för Scenkonsts två-åriga utbildning i fysisk skådespeleri, och är certifierat lärare i the Nordic Stage Fight Society.

 

Hon har arbetat i den danska filmbranschen, där hon bland annat redigerade långfilmen "Caroline den sidste rejse". Hon har arbetat som sångerska bl.a. i barbershop gruppen "Barbarellas" och som klassisk sångerska i kyrkor och kör (solo och ensemble) i Sverige, Norge och Danmark. Som skådespelerska har hon medverkat i norska, danska och svenska produktioner som till exempel "Niels Ebbesen", "Lux - Opus Dei", "Jenter langs elva", och senast i Donya's produktion "Love me tender, love me true" som hade premiär på Ung Scen/Öst den 21e November 2015.

 

Hilde bor nu i Linköping och arbetar internationellt så väl som lokalt, ibland som anställd, ibland som egenföretagare. Hon arbetar med allt från uppdrag från institutionsteatrar till skapande av eget material, föreställningar och musik. Hon intresserar sig för rörelse, röst, kreativitet och uttryck i alla former.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved